Onderwijs

Bij het Spel van de Gouden Eeuw zijn  lespakketten gemaakt voor het vak economie, zowel voor Vmbo-leerlingen als voor Havo en VWO leerlingen.  Met het onderwijsmateriaal gaan leerlingen 3 lesuren aan de slag met begrippen die ze uit de gewone les al kennen. Belangrijk onderdeel is uiteraard het spelen van het Spel van de Gouden Eeuw, en naderhand analyseren welke strategieën tot welke resultaten kunnen leiden.

Het lesmateriaal is gratis en gepubliceerd onder een Creative Commons-licentie, wat betekent dat docenten het vrij mogen gebruiken, kopiëren en bewerken. Het materiaal is te downloaden via de website van De Praktijk; docenten kunnen ter plekke een wachtwoord aanvragen om ook de docentenhandleiding te kunnen downloaden.

Advertentie

5 Reacties op “Onderwijs

 1. Natascha

  Hallo,

  Op dit moment zijn wij, drie scholieren in havo 5, bezig met een profielwerkstuk en daarbij hebben de het Spel van de Gouden Eeuw als onderwerp. Alleen wij willen dit graag doen in een havo 2 geschiedenis klas. Zouden zij dit spel ook leuk voor hun zijn en goed te begrijpen?

  Groeten!

  • Oscar Gelderblom

   Dag Natasha,
   Wat leuk! Ik denk zeker dat HAVO 2 leerlingen het leuk zullen vinden en kunnen begrijpen. Je zou het bijvoorbeeld met een of twee leerlingen kunnen uitproberen. Laat het even weten als je wat meer informatie wil – die geven we graag natuurlijk.
   hartelijke groet,
   Oscar

 2. Natascha

  Hoi Oscar,

  Bedankt voor de reactie.

  Aangezien wij maar een uur de tijd hadden, was het vrij krap met een korte uitleg en de enquête die wij erbij hadden gegeven. De kinderen vonden het leuk om te spelen! Ze begrepen nog niet alle begrippen (ze hadden namelijk nog geen economie), daarom hadden wij de belangrijkste begrippen opgeschreven met een uitleg. Waarschijnlijk gaan wij het nog een keer bij een klas doen om te vergelijken.

  Groeten,
  Natascha

  • Oscar Gelderblom

   Dag Natascha,
   Klinkt goed. Als jullie het nog een keer in de klas doen en leerlingen vinden het leuk, maak dan gerust een foto of een klein filmpje. Die kunnen we op de site zetten om ook anderen enthousiast te maken!
   hartelijke groet,
   Oscar

 3. H. Duijzer

  Ik wil graag bij praktijk.nu een account aanmaken om de docentenhandleiding van dit spel aan te vragen. Echter de site blijft alleen maar foutmeldingen geven en op mijn mail wordt niet gereageerd. Is er een andere manier om die handleiding te verkrijgen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s