Op 31 januari in het Trippenhuis

Rembrandtzaal in het TrippenhuisIn de zeventiende eeuw was Amsterdam de belangrijkste financiële markt van Europa. Ondernemers investeerden in de meest uiteenlopende goederen en effecten. Oscar Gelderblom en Joost Jonker doen aan de Universiteit Utrecht onderzoek naar de economie van de Gouden Eeuw.

Met de resultaten van hun onderzoek is nu het Spel van de Gouden Eeuw gemaakt. In dat spel ben jij een beginnende koopman in Amsterdam in 1594. Je kunt heel rijk worden – maar het kan ook flink misgaan!

Op 31 januari 2013 wordt het Spel van de Gouden Eeuw gepresenteerd in het monumentale Trippenhuis in Amsterdam. Het Trippenhuis werd in de Gouden Eeuw gebouwd als stadspaleis voor de steenrijke handelaren Louys en Hendrick Trip. Tegenwoordig is het gebouw, het grootste zeventiende-eeuwse woonhuis in Amsterdam, de zetel van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

Advertentie

1 reactie

Opgeslagen onder Nieuws

Een Reactie op “Op 31 januari in het Trippenhuis

  1. Karen Hollewand

    Gefeliciteerd allemaal, het spel is er nu echt! De website en de graphics zien er geweldig uit, ik kan niet wachten om het ook te spelen. Geniet van deze dag! Groeten vanuit Oxford!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s